Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алеята около Панчаревското езеро - арена на профучаващи автомобили

Снимка: БТА

В предаването "Вашият глас" ви разказахме проблемите около едно любимо на столичани място за разходка - алеята около Панчаревското езеро, която е възстановена преди няколко години, за да може да се използва като място за отдих. Спортуващите възрастни и деца обаче са възпрепятствани от профучаващи автомобили, а бариерата, която трябва да ги спира, непрекъснато бива разбивана. Не се спазва и знакът стоп в началото на алеята и, макар да има паркинги, те не се използват по предназначение от всички. Парковата мебел пък непрекъснато се руши от вандали и недобросъвестни граждани.

Димитър Сичанов, кмет на район "Панчарево", отговори на Радио София, като посочи, че отпор има и от собствениците на търговски обекти до езерото, чиито клиенти искат да използват автомобилите си, за да стигтат до заведенията, а проблем в района представляват и мотористите. Сичанов каза още, че се водят разговори с КАТ, за да има засилен контрол от органите на реда, чието задължение е да санкционират нарушителите. В ход е и процедура за възстановяване на уличните тела, за пореден ще бъде възстановена бариерата в началото на алеята.

Кметът на "Панчарево" апелира гражданите да използват паркингите и да пазят парковото пространство, което е за всички софиянци и гости на града.

Ако и Вие имате нерешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите Вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с Вас.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна