Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Петрова: Компании, насърчаващи дарителството на работното място, има в почти всяка област

Кампания "Забавно лято" на фондация BCause
Снимка: личен архив
Добрата новина е, че компании, които насърчават дарителството на работното място, има в почти всяка област в страната и в почти всяка индустрия, каза пред БНР Ива Петрова - експерт в дарителски програми във фондация BCause.

Тя участва с коментар във връзка с предстоящата годишна среща на работодателите, които насърчават служителите си да даряват и доброволстват от работното място.

“Работодателите в България, които осигуряват за служителите си такава възможност - да правят нещо добро на работното си място, все още не са много“, обясни тя в интервю за предаването “Преди всички“.

"Ние се познаваме помежду си, но смисълът е да се събираме поне веднъж годишно, за да се опитаме да измерим какъв е общият ефект от нашите усилия и да си обменим идеи“. Защото, както знаем, добрите идеи винаги си заслужава да бъдат откраднати", посочи тя.

Не са много компаниите, защото този вид култура на работното място се развива в България от 15 – 20 години, допълни още Петрова. Това всъщност е доста кратък период, за който българските компании са изминали много дълъг път.

"От това да гледаме на дарителството с подозрение, със съмнение и да стигнем до момента, в който ние използваме дарителството като инструмент за повишаване на удовлетворението на нашите служители, от това, че те работят точно при нас. Този път е много дълъг", коментира още Ива Петрова.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна