Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Холандец извън топ 200 отстрани 11-ия в света Хачанов в Ротердам

Талон Хрийкспоор
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Участващият с „уайлд кард“ холандски тенисист Талон Хрийкспор направи сензация, като отстрани втория в схемата и №11 в световната ранглиста Карен Хачанов от Русия на АТР 500 турнира в Ротердам.

Хрийкспоор, който е на 211-ото място в класацията, се наложи след обрат с 3:6, 6:3, 6:2 в късния мач в зала „Ахой“. В първия сет Хачанов доминираше и го спечели сравнително лесно. В следващия 22-годишният холандец направи ранен пробив и удържа преднината си до края.

В решаващата трета част Хрийкспор поведе с 4:0 гейма и не даде никакъв шанс на двуметровия руснак, който загуби първия си мач и в София, да се върне в мача.

„Това е невероятно! Прекрасно е да спечеля отново на този корт. Вечерните мачове са страхотно изживяване“, заяви победителят след мача.

Любопитен факт е, че другият успех на такова ниво за Хрийкспоор беше миналата година, отново в Ротердам, когато отстрани Стан Вавринка. Във втория кръг той очаква победителя от двубоя между Жо-Вилфред Цонга от Франция и Томас Фабиано от Италия.

В друг мач от снощи дебютиращият в зала „Ахой“ Кей Нишикори трябваше да положи доста усилия, за да спечели.

Японецът, който е водач в схемата, се наложи над Пиер-Юг Ербер от Франция с 3:6, 6:1, 6:4. В първия си мач след Откритото първенство на Австралия Нишикори правеше много непредизвикани грешки в началото и логично загуби първия сет. След това вдигна нивото на своята игра и успя да осъществи обрата, за да запише девета победа пот десет мача тази година.

Следващият съперник на азиатеца е Ернестс Гублис от Латвия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени