Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осмокласник от Русе е сред победителите в конкурса по творческо писане на английски език

Д.Цеков: Нивото на състезанието е изключително високо

Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе
Снимка: БГНЕС
Осмокласникът Йордан Петков от Русе е сред победителите в Националното състезание по творческо писане на английски език, което се организира с подкрепата на Посолството на САЩ и сътрудничеството на Американския университет в Благоевград.  Награждаването ще бъде в Благоевград на 16-и февруари.

Състезанието е създадено, за да насърчи българските ученици да мислят творчески, пишат и се забавляват на английски език, обясняват организаторите.

Право на участие имат ученици от 6-ти до 12-ти клас, които изучават английски език в държавни, общински и частни общообразователни училища. Състезанието е разделено по възрастови групи и темите са различни. Тази година са участвали 4000 ученици от 173 училища в цялата страна. Това е деветото издание на конкурса.

В студиото на "Нещо повече" за инициативата разказа  Димитър Цеков, изпълнителен директор на " Корпуса за образование и развитие - КОРПлюС". 

"Децата участват по желание. Очевидно имат отношение към езика, той им е нужен. Нивото е изключително високо. Съвсем скоро ще качим работите на сайта на състезанието и всички ще могат да се запознаят с тях. Заложили са на много добри сюжети", каза Цеков. Той отбеляза, че работите се изпращат директно при журито на конкурса.

Полагаме огромни усилия темите, които подбираме, да бъдат интересни. Преборихме се с академичното есе и вече почти не получаваме подобни работи, каза още Д.Цеков.

В звуковия файл можете да чуете цялото интервю с него, както и репортажа на Ася Пенчева - кореспондент на БНР в Русе.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна