Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско участие в номинациите за предстоящите награди "Оскар"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Има „българска следа“ във филмовите номинации на предстоящата след месец церемония по връчване на най-престижните филмови награди "Оскар". Филмът „Зелената книга“ е с българско участие – на актьора Димитър Маринов. Пред БНР той сподели, че с удоволствие е изучавал ролята. „Влязох в себе си“, каза той.

На първия кастинг за ролята Маринов е получил отказ, защото бил „прекалено улегнал“. Той разказа как е получил ролята:

„Мина близо месец и половина, когато ми се обади моят менажер и каза, че искат да ме видят отново – „само че този път трябва да свириш на чело, имаш 5 дни. След 4 дни с по 5-6 часа на ден свирня вкъщи, жена ми почти искаше да се разведе с мен, отидох на кастинг. И Спилбърг, и всички бяха там – 12 души. Започна едно 15-20-минутно интервю с мен. След това едно 10-ина минути говорих за характера на Юрий Тахт и свирих. Преминахме към актьорския момент – направих сцената по начина, по който кастингът ми каза. След това искаха да видят личния ми избор. Последната седмица се оказа, че съм финалист с още трима мега звезди. Тогава решението е взето от Виго Мортенсен, Спилбърг и Питър Фарели“.

Трябва да си убеден в това, което можеш и искаш, категоричен е Димитър Маринов. Той добави, че случилото се за него е било като сън.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна