Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Казанджиев: Има сценарий за забавяне на "Турски поток"

Христо Казанджиев
Снимка: БГНЕС

„Булгартрансгаз“ спира временно процедурата за разширяване на газопреносната инфраструктура до българо-сръбската граница, която е част от бъдещото разклонение на проекта „Турски поток“ на наша територия, съобщиха от дружеството.

Причината е жалба на един от участниците в процедурата. Комисията за защита на конкуренцията трябва да се произнесе дали жалбата е основателна.

„Атоменергоремонт“  не разполага с потенциал за такъв обект, каза в интервю за „12+3“ енергийният експерт Христо Казанджиев. „За мен е изключително странно участието на тази компания в този конкурс“, смята Казанжиев, който допуска, че в случая може да има задкулисни мотиви.

Иначе е трудно да се обясни допускането на тази компания до конкурс за поръчка, която е толкова отговорна, че до нея да бъде допусната фирма без опит и капацитет, смята експертът.

Това блокира работата по „Турски поток“ и създава форсмажорни обстоятелства, които до голяма степен ще оневинят възложителя, добави Казанджиев. Според него „наблюдаваме сценарий, отработен и приложен за забавяне на проекта“.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна