Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС глоби Любослав Пенев с 9000 лева

Любослав Пенев
Снимка: БТА

Треньорът на ЦСКА-София Любослав Пенев е глобен с 9000 лева от Българския футболен съюз за острите си и крайни критики. Решението е "във връзка с множество сезирания до комисия "Етика и феърплей" и Дисциплинарната комисия", се казва в сайта на БФС.

То идва скоростно след извънредно заседание на комисията, след като в понеделник Пенев отправи остри думи към президента на БФС Борислав Михайлов и колегите му в ръководството, както и към съдийството.

Треньорът е глобен с 5000 лева "за нанесени обиди в средствата за масова информация към ръководството на БФС, засягащи човешкото достойнство, етиката и морално-етичните изисквания". Другата част от глобата е за "унизителни и обидни изказвания публично, в печатни, телевизионни и електронни медии за честта и достойнството на футболните съдии".

Пенев най-напред заяви, че ЦСКА е бил ощетен при загубата с 0:2 срещу "Черно море" във Варна. Той заяви, че съдиите са допуснали груби грешки, които според него са умишлени.

След това се изказа остро срещу БФС, като посочи, че футболният съюз е като "ябълка, която е изгнила от алкохол и други екстри, но не и от футбол".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна