Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Техническият университет в София вече посреща кандидат-студенти

| обновено на 20.02.19 в 14:59
Снимка: Архив
От днес в Технически университет - София (ТУ) започва прием на заявления за предварителни кандидат-студентски изпити за учебната 2019/2020 г.

Заявления за явяване на предварителни тестове по математика, изпити по чужд език, по рисуване и композиция вече се приемат на място в университета или онлайн.

Кандидат-студентите могат да избират измежду 31 бакалавърски специалности, 2 от които са нови - „Топлинни и хладилни технологии и системи“ и „Приложна физика и компютърно моделиране“. Срокът за подаване е до два дни преди датата на теста.

Съгласно Рейтинговата система на българските висши училища Техническия университет в София за поредна година заема първо място в шест най-престижни професионални направления: „Машинно инженерство“, „Електротехника, електроника и автоматика“, „Комуникационна и компютърна техника“, „Енергетика“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“ и „Общо инженерство“. Институционалната акредитация на университета е с оценка 9,56 - най-високата, получавана досега от висше училище в България.

Първият предварителен тест по математика ще се проведе на 30.03.2019 г. в ТУ - София, филиала в Пловдив и Инженерно-педагогическия факултет - Сливен. Има и следващи дати през април.

В интервюто на Луиза Лазарова с проф. Любомир Димитров - зам.-ректор по учебната дейност, ще научите подробности по темата.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна