Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 години затвор за убиеца от Каспичан

Архив
Снимка: Радио Шумен

Шуменският окръжен съд осъди на 30 години затвор при първоначален строг режим Петър Петров, който на 24 септември миналата година уби четирима свои роднини в Каспичан. Той е признат за виновен, че умишлено е умъртвил четирима души по особено мъчителен начин за жертвите и с особена жестокост.

Делото срещу Петър Петров приключи в рамките на един ден, след като обвиняемият призна вината си и сам поиска делото да се гледа по съкратеното съдебно следствие.

Съдът постанови Петров да заплати 5000 лева на Димитра Костадинова, дъщеря на едно от жертвите, за причинени неимуществени вреди, държавна такса от 200 лева и направените по делото разноски в размер на 5473 лева.

Четворното убийство в Каспичан бе разкрито само за два часа под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен. В края на 2018 г. в съда бе внесен обвинителният акт срещу Петър Петров. До разкриването на тежкото убийство на цялата фамилия се стигна след подаден от дъщерята на убитата Славка сигнал. Така в семейния дом са намерени в различни стаи телата на четиримата убити.

За осъдения Петър това не е първата присъда. Мъжът вече е бил съден за опит за убийство, извършен през 1989 г., но вече е реабилитиран по право.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок, считано от днес.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени