Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съвсем нова генерация актьори си пробива път с "Можеш ли да убиваш"

От 1 март по екраните в страната тръгва новият филм на Иван Ничев можеш ли да убиваш. Той, заедно с Юрий Дачев и Татяна Гранитова, създават сценария в съавторство. Режисьорът обясни пред Радио София как се ражда идеята за творбата:

Цялата инспирация за този сценарий беше от една журналистическа бележка във вестник, която ме порази, че 71% от българите на около 30 години - момчета и момичета, не живеят самостоятелно, а със своите родители. В повечето случаи пък помагат техни баби и дядовци, защото много родители заминаха на гурбет в Гърция, Испания и къде ли не. И реших, както във всички мои филми, със съответните реалия, тъга, но и със смях, усмивка, ирония, да разкажа за 7 млади хора на около 30 години от един провинциален град като Видин.

Иван НичевИван Ничев сподели още, че е привлякъл съвсем непознати актьори, една нова генерация, която той се надява да си проправи път в киното и да бъде ползвана от много режисьори. Това са Ясен Попов, Ивайло Драгиев, Николай Върбанов, Живко Джуранов, Иво Йончев, Александър Кънев, Атанас Найденов, София Маринкова.

Последвайте Радио София в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна