Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жени Монева: Радиото е голяма магия с невероятна притегателна способност

Музикалният редактор и водещ Жени Монева
Снимка: Иван Русланов

Хората, които са големи звезди, са изключително достъпни и много естествени, обясни в интервю за предаването ни "Хоризонт за вас" музикалният редактор Жени Монева, която е водещ на предаванията „Евробокс“ и „Бъди какъвто си“,  а също и част от екипа на класацията „БНР Топ 20“.

Забелязала е, че винаги отговарят с много голям ентусиазъм, въпреки че тези въпроси със сигурност са им задавани многократно то различни журналисти в различни страни, но те са изключително търпеливи и са много земни. "И много естествени - това е признакът, че си голяма звезда“, добави Монева, която сподели, че винаги много се вълнува, когато интервюира певицата Лили Иванова. 
„Това наистина е преживяване - тя винаги е много подготвена, знае как да отговори на въпросите си по възможно най-добрият начин. Наблюдавала съм я по време на фестивали, като дори си спомням колко естествена е в поведението си, когато е извън сцената и как е готова да помага“. 

„Радиото е голяма магия с невероятна притегателна способност“, подчерта музикалният редактор и разказа как още като дете е попаднала в него. 
„Тогава усетих влиянието на тази магия. Съвсем случайно имаше конкурс за детски радиотеатър и мен ме заведоха. Бях на 9 години и попаднах в една толкова непозната за мен атмосфера, тъй като за първи път влизах в студио. Нямах представа какво е - гледах през стъклото в кабината, много хора се бяха събрали, а от време на време някакви гласове ми подаваха команди - явно тонрежисьорът. Шокът беше невероятен, а пред мен имаше една книга, от която трябваше да прочета текст“, спомня си Монева.
Въпреки че не успява да завърши текста си, тя била избрана да продължи в конкурса заради заложбите си. 
„По това време вече пеех и в хор „Бодра смяна“, имах и частни уроци по пиано - бях много ангажирана, но за късмет обучението в Детския радиотеатър беше в неделя.“
Жени Монева е имала късмета да работи „с много големи български актьори, участвайки в различни детски предавания и постановки“. 

„Много се колебаех какво точно да следвам, защото се разкъсвах между обичта ми към музиката и към журналистиката. И така се случи, че завърших Консерваторията, защото ме приеха, а после винаги съм си мислела, че ще бъде много хубаво да работя в радиото. И наистина, тази моя мечта се сбъдна, съчетавайки моята музикална подготовка с обичта ми към журналистиката“, добави водещата. 

Подробности, както и кои са най-вълнуващите и звездни срещи за Жени Монева -  можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна