Чавдар Тошков е отличен с награда за учители - новатори

Учителят по география Чавдар Тошков преподава уроци за живота

Чавдар Тошков е учител по география и икономика в Математическа гимназия „Гео Милев" в Плевен. Неговите часове са уроци за живота, защото през всичките си над 30 години преподаване развива способностите на своите възпитаници да мислят критично, да..

публикувано на 21.05.19 в 10:33

Надежда Динева: Повече отвсякога имаме нужда от надежда

„Обществото, в което в момента живеем, повече отвсякога има нужда от надежда и от вяра, от чистата любов. Вяра, но не самоувереност.“ Това каза в предаването „Графити по въздуха“ репортерът от news.bg Надежда Динева, която написа първия си роман...

публикувано на 21.05.19 в 10:05
Отец Вениамин от манастира

Отец Вениамин и тайните на древния манастир "Ястреб"

Отец Вениамин е млад човек, който е открил мисията на живота си. Той е духовник, но от онези неспокойни, търсещи и дейни хора, за които и с които трябва да се говори по-често. В местност близо до град Ловеч, в землището на село Сливек, между..

публикувано на 20.05.19 в 17:52
Дойчин Боянов, алпинист

Дойчин Боянов: Еверест докосва по особен начин

На 20 май се навършват 15 години от изкачването на връх Еверест от Дойчин Боянов, Николай Петков и Христо Христов. Тримата алпинисти бяха част от състава на национална експедиция, посветена на   20 години от първото българско изкачване на върха без..

публикувано на 19.05.19 в 09:36

Ваня Настанлиева: Книгата е врата за всеки

Ваня Настанлиева е автор на детската книга "Сам в гората". В нея тя разказва за таралежа Сам, който се бори със самотата и неприемането на новото място, където си е избрал да живее.  Книгите на Ваня Настанлиева са превеждани и издавани в Австралия,..

публикувано на 17.05.19 в 12:38
Писателят Димитър Димов

По следите на Димитър Димов в навечерието на 110-годишнината от рождението на писателя

На 25 юни тази година ще се навършват 110 години от рождението на големия български писател и драматург Димитър Димов. В Дупница изпреварват годишнината и ме сец по-рано канят Националния литературен музей и Къща-музей "Димитър Димов" да гостуват с..

публикувано на 17.05.19 в 10:54
Никола Радев

Спомени за писателя Никола Радев са събрани в нова книга

От печат излезе книга за писателя и поет Никола Радев. Редактор и съставител е литературният критик и приятел на Радев - Никола Иванов. Книгата събира на едно място спомени, интервюта, рецензии, отзиви и фотографии.  Никола Радев е р оден през 1940..

публикувано на 16.05.19 в 13:37

Анализатор от Брюксел: Кристалина Георгиева начело на ЕК не е лош избор

Анализаторът от Центъра за изучаване на европейската политика в Брюксел Карел Лану определя информациите за евентуалното назначаване на поста председател на Еврокомисията на настоящия изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева като..

обновено на 15.05.19 в 17:47
Радослав Илиев

Режисьорът Радослав Илиев търси младите зрители с филма си „Студената война“

Документалният филм "Студената война" ще бъде показан тази вечер в кино „Одеон“.  „Студената война“ е документален разказ за 40-годишната борба за надмощие между западния свят и социалистическия лагер. Това е последният филм започнат по идея и..

публикувано на 15.05.19 в 12:40
Николай Василев и Теодосий Теодосиев

Формулата на Тео

Режисьорът Николай Василев снима 200 часа в опит да намери „формулата на Тео“. Документалният филм за Теодосий Теодосиев, учител по физика от Казанлък, е заснет от неговия съгражданин, а в лентата е използвано и интервю на Нина Цанева от програма „Христо..

публикувано на 15.05.19 в 10:21