Николай Табаков

Николай Табаков: Литературата е като кюфтето – всеки го харесва различно

„Това невероятно човешко качество, наречено въображение, което се опитваме да потиснем (още от началното образование вървят тези неща), въображението е това, което ще открие нова теория на относителността, ще прати нашите дечурлига в небесата, ще..

публикувано на 18.10.19 в 13:29
 Тереза Боучкова

"Годината на петела" - емоционален разказ за осиновяването на ромски деца

На български език излезе автобиографичният роман – изповед на Тереза Боучкова „Годината на петела“. Авторката е журналист. Баща й е известният чешки дисидент от 70-те години Павел Кохоут, а майка й  е родена в София и има дългогодишна връзка с Вацлав..

публикувано на 17.10.19 в 13:07
Пол Глейдър

Пол Глейдър: Публиката е объркана - журналистиката се смесва със забавлението

"Ние имаме нужда да работим в световен мащаб за възраждането на доверието в медиите и връзката им с аудиторията." Това каза пред БНР американският журналист, преподавател и предприемач Пол Глейдър, който съчетава блестяща кариера в областта на..

публикувано на 16.10.19 в 15:19
Антон Радичев в студиото на

Антон Радичев: На сцената актьорът трябва да мисли, не да говори наизуст

Един актьор трябва да мисли, когато работи на сцената, а не само да наизустява някакви думички и да ги говори. Така казва актьорът Антон Радичев, който гостува на предаването „Нощен хоризонт“ в поредицата „Магията на театъра“.        Той се гордее..

публикувано на 15.10.19 в 14:56
Анет Маринова

Анет Маринова: Училищният психолог е самотна фигура

При училищните психолози има голямо текучество, а условията на работа са доста напрегнати. Това каза в предаването „Нощен хоризонт“ училищният психолог Анет Маринова, която работи в столичното 23 СОУ „Фредерик Жолио Кюри“.       „Поради много..

публикувано на 15.10.19 в 12:29
Кенго Кума

Японският архитект Кенго Кума: Градовете на бъдещето - близо до природата

Градовете на бъдещето са градове, близки до природата. Това послание отправи в София японският архитект Кенго Кума. В лекция в София той показа на студенти как дървото може да бъде основен материал за строителство, а модерното не е непременно във..

публикувано на 14.10.19 в 12:08
Свежа Дачева

Свежа Дачева издава своя стихосбирка на шведски и разкази на български

„Човек не трябва да се страхува да се изразява. Доколко са стойностни нещата, които човек прави, вече времето отсъжда.“ Това каза в предаването „Нощен хоризонт“ Свежа Дачева, наша сънародничка, която живее и работи в Стрьомстад, Швеция. Свежа..

публикувано на 11.10.19 в 11:38
Тереза Салгейро

Тереза Салгейро: Музиката е моя любов, страст и професия

През 1994 г. тя играе себе си във филма „ Лисабонска история “ на световно известния германски режисьор Вим Вендерс. Тогава Madredeus са световно музикално явление, а Лисабон е европейска столица на културата. Тя е Тереза Салгейро и тази неделя за..

публикувано на 11.10.19 в 11:15

Петър Копралев: Българските занаяти трябва да се презентират стойностно, не на сергия

Петър Копралев е архитект-инженер с над 20-годишен опит, мениджър на мащабни проекти в САЩ, динамичен лидер и предприемач,  създател на бизнес-професионална мрежа за българските строителни и проектантски бизнеси в Калифорния . Копралев е инициатор..

публикувано на 10.10.19 в 16:38

Йосиф Давидов: Дигиталната ера промени профила на репортера

"Репортери от миналото време" е книгата, която дългогодишният журналист Йосиф Давидов дойде да представи в България. Работил дълги години във вестник „Труд“, сътрудник на програма „Хоризонт“, отразявал събития от най-горещите точни на света, в..

публикувано на 09.10.19 в 14:20