Дидо Пешев

Дидо Пешев: Плакатът трябва да говори

„За мен е много важно плакатът да говори. Да е все едно плакат, изваден от шкафа, престоял 50 години.“ Това сподели в предаването „Изотопия“  Дидо Пешев, първият български артист, поканен от „Металика“ да направи официален постер за техен концерт..

публикувано на 10.09.19 в 13:00
Фрагмент от корицата на

Силвия Недкова в сенките на думите

Със стихосбирката си „Евангелие на тревата“ Силвия Недкова дебютира като поет след 30-годишно писане на стихове. „Като литературен публицист и човек съм убедена до ден днешен, че не бива литературният пазар да бъде заливан с плява. И понеже..

публикувано на 09.09.19 в 16:11
Людмила Железова

Людмила Железова: Радиото е моят живот

Водещата на коментарното предаване "Нещо повече" Людмила Железова е назначена в БНР през 1997 година. Преди това е работила в Театър 199 като помощник-режисьор. Висшето ѝ образование е специалност история. „Назначена съм от 97-ма година, но..

публикувано на 02.09.19 в 14:24
Михаил Вешим

Михаил Вешим: Мисията ми е да разказвам за тъжите неща по весел начин

Михаил Георгиев Мишев, известен с псевдонима си Михаил Вешим, е български писател и сценарист, дългогодишен главен редактор на в. „Стършел“. Син е на писателя Георги Мишев и бе специален гост в предаването „Хоризонт за вас“. Нямам навик да..

публикувано на 30.08.19 в 18:25
Феликс Родригес

Феликс Родригес - един от пионерите в акробатичния парапланеризъм, лети над Сопот

В Сопот се провежда първото в света състезание по парапланеризъм в дисциплината "акро крос". Тя е съчение между акробатика (акро) и крос кънтри (полет на дълго разстояние). Участват някои от най-добрите пилоти в света, а сред тях и соченият за "баща" на..

публикувано на 30.08.19 в 15:48
Мартин Атанасов и Марин Сладкаров

Какво е да си скейтър в България или за философията на „дъската“

„От скейта се пада, няма как да не паднеш. Няма някой, който да не пада. Скейтът те учи на най-силния урок в живота – като паднеш, да станеш пак.“  Това казва Марин Сладкаров, ментор на 16-годишната скейт надежда Мартин Атанасов. Двамата бяха..

публикувано на 30.08.19 в 15:16
Крум Крумов

Крум Крумов: Пътят Камино връща „фабричните настройки“ на всеки от нас

Приключение с добра кауза предприема Крум Крумов, който утре ще потегли от Созопол към Сантяго де Компостела. Той е решил с пътуването си да помогне на две български деца. Едното е тригодишно момченце от родния му Тополовград, което вече е в..

публикувано на 30.08.19 в 11:44
Д-р Веселина Бельова

Д-р Веселина Бельова: Има балкански синдром в естетичната дерматология

Доста млади момичета посягат към филърите, въпреки че нямат тази нужда. Изопачава се първоначалната цел на естетичната дерматология да поддържа здрава и естествено красива кожа и се стига до гротескни изражения. Това мнение изрази пред "Хоризонт"..

публикувано на 29.08.19 в 11:36

Мартин Стефанов сред суровата красота на Лапландия

„Винаги съм искал животът ми да е интересен, съответно професията да ми е интересна. Това за мен е много важно.“Това казва за себе си Мартин Стефанов, туристически водач в Лапландия, който живее и работи в градчето на Дядо Коледа – Рованиеми...

публикувано на 28.08.19 в 11:40
Ганчо Тасков (със светлата шапка) посвещава всяка от изложбите си на благотворителна кауза.

Ганчо Тасков - от Мелбърн до скулптурата с ръжен хляб в Кюстендил

„Каквото и да кажеш, кажи го нежно като цвете!“ Така се нарича последната фитодизайн изложба на Ганчо Тасков в Китайския културен център на ул. „Г. С. Раковски“ 77 в София.  Изложбата представлява жива композиция от цветя, плодове, зеленчуци. Със..

публикувано на 27.08.19 в 11:04