Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инсентив туризмът е нещо повече от тийм билдинг

Рафтингът е подходящо предизвикателство за инсентив туризъм
Снимка: БГНЕС
Инсентив туризмът набира все по-голяма скорост в последните години. Той се организира за служители в дадена компания или просто за група приятели и представлява  поощрителни, стимулиращи или мотивиращи пътувания с цел отърсване от напрегнатото ежедневие и зареждане с положителни емоции.

Изследвания показват, че подобни пътувания повишават продуктивността на служителите. Ето защо инсентив туризмът е не само мощно средство за сплотяване на екипите, но и идеален инструмент за нематериално поощрение.

Пътуванията от типа инсентив се отличават от стандартните корпоративни почивки и екскурзии, с наличието на обединяващи тематики, сценарии или нестандартни активности.

Първата задача е да привлекат вниманието, да предизвикат интерес и да вдъхновят.

Формата им позволява да се създаде неповторима атмосфера.

Самите участници стават част от програмата. Инсентив туризмът е интерактивен – обяснява Веселин Дургов, който е планински водач и екскурзовод. – Прилича на тиймбилдинг. Задаваме на хората някакво предизвикателство и те трябва да се справят с него. Самите туристи се превръщат в приключенци, а при успех получават награди.

Подходящите места за инсентив туризъм се характеризират с разнообразие на флората и на релефа.

За разлика от преди време, вече работодателят трябва да мисли повече за възстановаването и за вдъхновяването на своите служители, убеден е Веселин Дургов.

В репортажа чуйте още по темата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна