Eмисия новини
от 20.00 часа

Нападателят от Нова Зеландия е нощувал два пъти в София

| обновено на 16.03.19 в 14:02
Ивайло Иванов
Снимка: БГНЕС

Извършителят на вчерашните атентати в Нова Зеландия Брентън Тарант е нощувал два пъти в София по време на престоя си у нас, научи "Хоризонт". Австралиецът е нощувал в столицата в деня на пристиганет си у нас, както и вечерта, преди да отпътува.

Според наши източници Тарант е отсядал в хотел на бул. "Цариградско шосе" близо до летище "София". Автомобил е наел от малка фирма за отдаване на коли под наем. Полицията продължава да изяснява подробности от престоя на мъжа у нас.

По-рано главният секретар на МВР Ивайло Иванов потвърди, че 28-годишният Тарант е пътувал в България като турист и основно е посещавал исторически обекти.

Главният секретар допълни, че към момента няма никакви данни, които да доказват дейност на австралиеца, свързана с тероризъм:

"През нощта колегите не са спрели да работят. Установен е контакт с партньорските служби, установен е целият маршрут на движение на територията за страната, сега се проверяват конкретни данни и връзки. Искам да успокоя всички, че до този момент категорично няма данни за някаква дейност, която да е свързана с тероризъм на територията на България. Засега данните, които имаме, е, че той е идвал в България като турист. Сега проверяваме местата, където е преспивал той, имаме информация."


Още от