Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Снимка с Юки“ с наградата на публиката на „София филм фест“

Кадър от филма
Снимка: siff.bg

Вотът на зрителите за най-добър филм от Международния и Балканския конкурс на „София филм фест“ бе връчена на дебютния филм на Лъчезар Аврамов „Снимка с Юки“.  
Лентата бе представена като проект на „София Мийтингс“ и е създадена по едноименния разказ на Мирослав Пенков от сборника му „На изток от Запада“.
След премиерата на „Снимка с Юки" в рамките на продуцентите от „Чучков Брадърс“, организираха благотворителна акция за събиране на средства за дома за възрастни артисти. Един от основните актьори на филма – Димитър Маринов, дари хонорара си от популярно тв-шоу, в което гостува. Към благотворителната кауза се включиха и режисьорът на филма Лъчезар Аврамов, сценаристът Димитър Стоянович, Александър Сано, Доротея Толева, Виктор Божинов и др.
Два филма от „София филм фест“ – „Ирина“ и „Снимка с Юки“ ще бъдат излъчени на 21 и 25 март в програмата на проекта „Кино за незрящи“. И двете прожекции са от 14.00 часа в Дома на киното. Кинолентите ще бъдат представени от авторите си пред зрителите, а „Снимка с Юки“ ще бъде дублиран на живо от актьори в киносалона.
В киното ще се допускат кучета водачи, обещават организаторите. Прожекциите ще са на преференциални цени.
Чуйте в „Артефир“ репортаж от „София филм фест“ – среща на екипа на „Снимка с Юки“ с медиите. И гласовете на продуцента Борислав Чучков, режисьора Лъчезар Аврамов, сценариста Димитър Стоянович и актьора Димитър Маринов, който прелетя океана, за да участва в този филм.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна