Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екипът на „Медея“ вдъхнови актьори и експерти за кампанията „Театърът в училище“

БНР Новини
Снежина Петрова
Снимка: БГНЕС

Обществена дискусия в подкрепа на образованието по театър за деца в училище ще се състои на 21 март в Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. Организатори са сдружението „Легал арт център“ и Съюзът на артистите в България, с участието на експерти от Нов български университет, Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Театралната работилница „Сфумато” и др.  
   
Идеята тръгва от екипа на проекта „Медея“ на „Легал арт център“, който подготвя спектакъл по прочутата трагедия на Еврипид като част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. В постановката, заедно с актьорите професионалисти, ще участват деца от различни етноси в Пловдив, преминали през специално обучение за целта и това вдъхновява екипа да предприеме по-широка кампания, надхвърляща рамките на представлението.

В звуковия файл може да чуете разговора в „Артефир“ с актрисата Снежина Петрова, която е в екипа на проекта „Медея“ и участник в предстоящата дискусия. А в събота, 23 март, тя ще бъде водеща на специалното ателие за деца #CLIPCLAPTHEATRE, организирано от Столичния куклен театър.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна