Eмисия новини
от 04.00 часа

Красимир Дунев: България с трима мъже и две жени на европейското в Шчечин

Снимка: БТА

България ще бъде представена от трима мъже и две жени на европейското първенство по спортна гимнастика, което ще се проведе от 10 до 14 април, съобщи специално за БНР президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Красимир Дунев.

„Остават десетина дни до заминаването за европейското първенство. Пътуваме на 7 април за Полша. Трима гимнастици и две гимнастички ще е съставът за този шампионат“, сподели Дунев.

Олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година допълни, че държавното първенство в Пловдив е контролно, тест за определяне на състава.

„Състезанието е много важно. Клубовете от цяла България са тук. Около 300 състезатели участват. За място в отбора ще се борят – Димитър Димитров – финалист на прескок от европейското миналата година, Дейвид Хъдълстоун е здрав и също ще играе. Христос Маринов за съжаление не е във форма, защото имаше сериозна контузия в рамото. Неговият брат Исус Маринов ще участва на коронния си уред – халки. Той също може би ще попадне в състава за Полша. Шанс имат Димитър Бърдарски и Светослав Ангелов“, завърши Дунев.


Още от

Най-четени