Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха делото срещу дупнишките фараони

3
Снимка: Кирил Фалин

Делото срещу дупнишките фараони - семейството Георги и Ивона Близнакови беше отложено, след като съпругата обяви, че няма пари да наеме адвокат и иска отсрочка от една седмица, за да си ангажира защитник.

Обвинението срещу двамата, повдигнато от Окръжна прокуратура - Кюстендил, е за незаконна банкова дейност и за пране на пари. 

Съставът на Кюстендилския окръжен съд заседава в Дупница заради големия брой ужилени от семейство Близнакови вложители от града. В съдебната зала днес се събраха над 20 пострадали от станалата скандално известна Дупнишка популярна каса, фалирала през 2016 г.

216  вложители, примамени от високите лихви - до 16%, бяха  измамени от Дупнишката популярна каса, а парите им, около 4 милиона лева, ги няма.

“Очакваме от съда справедливо наказание за Близнакови. Знаем, че парите ни няма да ни бъдат върнати, а ако ги осъдят на парични глоби, то те ще отидат в държавата, а не при нас”, коментираха в кулоарите дупничани, загубили хиляди левове във финансовата пирамида. Някои от тях се разделиха с около 200 хил. лева.  Сред ужилените има и магистрати, припомнят запознати с досъдебното производство.

Следващото заседание е насрочено за 27 май.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна