Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП: Изказването на Чавушоглу е недопустима намеса във вътрешните работи на България

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Изказването на турския външен министър Мевлют Чавушоглу е недопустима намеса във вътрешните работи на България, заявиха от БСП.

На извънредно заседание на Изпълнителното бюро социалистите са обсъдили изявлението на Чавушоглу и приетия вчера Закона за вероизповеданията.

Председателят на БСП Корнелия Нинова настоя президентът Румен Радев да наложи вето на закона и да свика Консултативния съвет по национална сигурност. Тя призова „Обединени патриоти“ да напуснат правителството.

„Настояваме президентът отново да свика този съвет и да обсъдим въпроса. Бойко Борисов да дава отговори. Кой, кога и по какъв начин е въздействал върху правителството и защо той се е съгласил. Главният прокурор да започне разследване. Има ли намеса на чужда държава във вътрешните работи на България и кои хора са били проводници на тази намеса“, каза Нинова.

„Обръщаме се към „Обединени патриоти“ да напуснат веднага правителството. В противен случай, участвайки с министри в този кабинет, това ще означава, че те одобряват тази политика“, добави лидерът на БСП.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна