Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Вангелов на полуфинал на европейското по борба

Георги Вангелов (в червено трико) започна с две победи в Букурещ.
Снимка: БФБорба

Георги Вангелов се класира на полуфинал в категория до 57 килограма на европейското първенство по борба в Букурещ, Румъния. По-късно днес българският национал в свободен стил, който е носител на "пояса на Дан Колов", ще срещне бронзовия медалист от последния световен шампионат Сюлейман Атлъ от Турция.

Вангелов започна турнира с победа с 4:1 срещу грузинеца Отари Гогава, а на четвъртфиналите българинът надви Джимчук Ринчинов от Беларус с 2:1. Така той стигна до схватката с Атлъ, който има бронз от световни финали за мъже и до 23 години, както и трето място на европейското първенство в Нови Сад през 2017-а.

Николай Щерев започна турнира в категория до 97 килограма в квалификациите и победи гръцкия борец Христос Самарцидис с 4:0, но след това загуби с 1:7 срещу бронзовия медалист от последните три европейски първенства Елизбар Одикадзе. Той обаче стигна до полуфинал и по-късно днес може да изтегли Щерев на репешаж.

Шансове за медал има и Али Умарпашаев в категория до 70 килограма. Той победи с техническо превъзходство германеца Кевин Хенкел, а в следващата схватка отстъпи с 2:5 на Магомедмурад Гаджиев. На полуфиналите Гаджиев, който е дагестанец, но се състезава за Полша, ще срещне турчина Мустафа Кая.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна