Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят бестселъра "Нектар за душата" на българската публика

Албена Димитрова: Да спечелиш пари е много по-лесно, отколкото да издържиш изпита за щастие

3
Албена Димитрова, един от организаторите на гостуването на Владимир Дубковски и издаването на „Нектар за душата”.
Снимка: Таня Величкова

През уикенда предстои двудневен семинар с гост-лектори от Русия – авторите на бестселъра „Нектар за душата“ Владимир и Валерия Дубковски. Книгата е издавана 9 пъти в Русия и е преведена на 7 езика. Сега тя ще бъде представена и у нас.

Албена Димитрова – един от организаторите на събитията, разказа за предаването „Преди всички“:

„През последните 20 години двамата създават авторска школа, която наричат Академия за нов живот и цели да даде знания, необходими за приспособяването към новите икономически условия. Зад техните имена стоят около 50 заглавия. Основната част са свързани с различни аспекти на бизнеса. Възниква много логичен въпрос – как тези толкова бизнес хора изведнъж тръгват в посока духовно – по един много естествен път, казва Владимир. Както в началото целият интерес беше свързан със знания около бизнеса, изведнъж започват въпроси, свързани със смисъла на живота, за нашето предназначение и къде се крие щастието“.

Димитрова призова всеки да направи своя прочит на „Нектар за душата“. Ключово в моя прочит е законът за любовта, добави тя. Според нея няма по-силен начин за справяне със страховете от любовта към себе си. "Оказва се, че да спечелиш пари е много по-лесно, отколкото да издържиш изпита за щастие", отбеляза Димитрова и добави: 

„Много важен аспект на най-важния вселенски закон за любовта е любовта към себе си. Това означава обръщане към нас самите. Прочитайки тази книга, си дадох сметка как дните ни са изпълнени с отговорности към всичко и към всички. Отмятаме, отмятаме задачи и липсва една много важна отговорност – да се обърнем към нас самите и да се запитаме – а нашата душа какво иска? "Нектар за душата" е един учебник за това как да се заобичаме, как да намерим своя смисъл и предназначение и да ги реализираме в този земен живот. Това, казват авторите, е единственият път към щастието“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна