Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акция за събиране на найлонови торбички в помощ на хора с увреждания

Днес и утре от 9 до 19 часа на територията на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се провежда акция за събиране на найлонови торбички. Идеята е от тях да бъдат изработени кошници, цветя и други предмети, които ще бъдат продадени. Със събраните средства ще бъде помогнато на хора с увреждания да посетят различни красиви кътчета на страната. Инициативата е на ентусиастите от университетския клуб за екология и устойчиво развитие.
      

Донесените количества досега са много по-големи от очакваното, заяви за БНР Гергана Димитрова от инициативата. По думите й до момента са събрани 5 големи чанти, пълни с торбички.

„Тези, които могат да се включат в акцията, не са само гражданите на София. Интересът към събитието е голям. Получихме колети от цялата страна. Реално тепърва започват да се събират големите количества торбички“, отбеляза Димитрова.

Калина Бонева посочи какво я вдъхновява нея, за да се включи в инициативата:

„Трябва да оставим едно наследство на нашите деца и то да не е найлонови торбички навсякъде, шишета и боклуци, а нещо красиво и запазено, на което да се радват“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна