Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Марешки: Коалиционните партньори да последват примера на ГЕРБ

Снимка: Радио Варна

В предаването „Нещо повече“ лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки коментира оставката на Делян Добрев с думите „който е сгафил, трябва да си носи отговорността“.

„Призоваваме всички останали, включително „недосегаемите“ от прокуратурата коалиционни партньори на управляващите да последват този пример".

Според Марешки властимащите трябва да носят отговорност, защото управлявалите преди тях вече са я понесли. За него евровотът ще е старт на подготовката за следващите парламентарни избори.

По повод готовността да изпрати 5 000 доброволци на границата с Гърция, за да я пазят от мигранти, лидерът на "Воля" каза, че се солидаризира с мнението на министър-председателя за военния министър, че за нищо не става и е вероятно да проспи такова нахлуване. Както евродепутатът проспа гласуването за пакета „Макрон“. Попитан от къде ще намери доброволците:

„Членове и симпатизанти на "Воля". Отвсякъде идват мейли, СМС - от много хора, които казват, че са готови веднага да тръгнат и да се включат, където е необходимо да защитим страната си. Това ще е съвременно опълчение, което да върши работата на измислени военни министри, които нищо не са свършили".

Цялото интервю с Веселин Марешки чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна