Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров започна с победа сезона на клей

Григор Димитров започна с победа в Монте Карло.
Снимка: Ройтерс

Григор Димитров започна с победа Мастърс 1000 турнира на червени кортове в Монте Карло.

Първата ни ракета се наложи над Матео Беретини от Италия със 7:5, 6:4 след един час и 54 минути игра. Мачът се забави доста заради дъжда в Монако. 

Григор беше пробит в откриващия гейм, а при следващото си подаване трябваше да отразява точка за 0:3. Постепенно хасковлията стабилизира играта си и върна пробива за 2:2. В осмия гейм той пропиля цели четири брейкпойнта, трио от които поредни и 54-ият в света Беретини измъкна гейма за 4:4. В следващият Димитров отново трябваше да спасява точка за пробив и се справи с печеливш удар от форхенд. В следващата игра българинът стигна до сетбол, но 22-годишният полуфиналист от турнира в София го отрази. В 12-ия гейм след нервно начало на тенисиста от Рим, Григор поведе с 40:0, но не успя да реализира нито една от трите възможности да затвори частта. При четвъртата Беретини направи двойна грешка и така сетът отиде в сметката на 27-годишния хасковлия.

В следващата част италианецът отново започна с пробив, но Димитров тутакси направи рибрейк за 1:1. В четвъртия гейм българинът пропиля четири шанса за нов пробив.В деветия Беретини стигна до брейк пойнт, но Гришо го отрази с отличен начален удар. При 5:4 Димитров стигна до мачбол, след топка в аут на съперника. Той ликува след нова грешка на италианеца.

Българинът вкара 50 процента първи сервис и спечели 73 процента от точките при разиграването му. Той записа два аса, но направи и шест двойни грешки. Полуфиналистът от Монте Карло през 2018 г. постигна четири пробива от цели 18 възможности.

Следващият съперник на Григор Димитров ще бъде определен в утрешния мач между №15 в схемата Денис Шаповалов (Канада) - Ян-Ленард Щруф (Германия).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени