Eмисия новини
от 13.00 часа

Александър Манолев подаде оставка като заместник-министър на икономиката

Оставката му е приета от премиера Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов, съобщи пресслужбата на МС. Оставката му е приета от премиера.

Като мотив за решението си Манолев изтъква стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството. Друг аргумент, посочен от Манолев, е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения.

„Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, допълва още Александър Манолев.

През 2018 година Манолев бе предложен за министър на транспорта, но оттегли сам номинацията си заради публикации във вестник "Капитал" за участието му в два пътни инцидента и за бизнес със съмнителни съдружници.

Проверката на прокуратурата е за предполагаема злоупотреба с европейски средства. Поводът са медийни публикации, в които се твърди, че Манолев е построил на свой парцел къща за гости, финансирана по проект по Програмата за развитие на селските райони. Сградата обаче била ползвана като частна вила.


Още от
Миролюба Бенатова, Ива Дойчинова, Весислава Антонова и Генка Шикерова

Заглушените гласове

публикувано на 20.09.19 в 11:32