Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трасето на тролей 7 - готово до края на май

Снимка: Facebook

До края на май трябва да е готово най-дългото тролейбусно трасе в София - това на линия 7, която ще свързва ж.к.„Манастирски ливади“ с кв.„Лозенец“ и ж.к.„Люлин“. 

Заради изграждането на третата миния на метрото, и по специално станцията на ъгъла на бул.„ Патриарх Евтимий“ и бул.„Васил Левски“, се налага известна промяна на маршрута, посочи изп. директор на „Столичния електротранспорт“ инж. Евгени Ганчев.

Маршрутът на тролей 7 ще бъде: от ж.к. „Манастирски ливади“, през спирки „Костенски водопад", „Петко Ю. Тодоров“, „Бяла черква", „Арсеналски“, „Фритьоф Нансен“, десен завой по бул.„Васил Левски“, ляв завой към бул. „Патирарх Евтимий“, 5-те кюшета, „Руски паметник“ и към жк. „Люлин“. А на връщане ще минава през тунела на НДК, по бул. „Черни връх“, „Арсеналски“, кв.„Лозенец“ и към ж.к. „Манастирски ливади“.

До Великден пък трябва да е готов участъкът по бул.„Арсеналски“, където тролеят ще се движи споделено с автобус 102, каза вр.и.д. зам.-кмет по транспорта в Столичната община Дончо Барбалов.

Зам.-кметът Дончо Барбалов допълни, че през лятото се залага да започне и реконструкцията на бул. „България“ в участъка от бул. „Витоша“ до бул. „Акад. Иван Ев. Гешов”. 

Още - чуйте в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна