Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северин Красимиров получи 30 г. затвор на първа инстанция

| обновено на 22.04.19 в 17:36
Северин Красимиров в съда.
Снимка: Ася Пенчева

Окръжният съд в Русе осъди днес Северин Красимиров на първа инстанция на 30 г. затвор при първоначален строг режим по обвинения в блудство, изнасилване и убийство по особено жесток начин на русенската телевизионна водеща Виктория Маринова. Той трябва да заплати и 450 000 лева кръвнина на семейството ѝ.

На Областна дирекция МВР-Русе Красимиров трябва да заплати 7015 лв. и 9000 лв. държавна такса.

По време на заседанието той изпитваше трудност да отговаря на въпросите на съдията и се налагаше адвокатът му да му подсказва.

Наблюдаващият прокурор по делото Кремена Колицова изнесе подробности по извършването на престъплението, които са потресаващи с жестокостта си. В крайна сметка съдия Стаменов прочете присъдата, която определи съставът му:

"Определя на подсъдимия едно общо наказание 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване".

За роднините на Виктория няма възмездие, но обявиха, че при тази ситуация това е било максималното наказание, което може да получи убиецът:

“Все пак в рамките на действащото ни до момента законодателство, това е може би най-справедливата присъда и още веднъж искам да апелирам към имащите законодателна инициатива да предприемат необходимите мерки, за да не могат такива брутални убийци след години да се върнат отново в обществото“.

Северин Красимиров ще лежи в затвора при първоначален строг режим, а присъдата се счита от датата на неговото задържане - 9-и октомври, когато беше екстрадиран от Германия и задържан в русенски следствен арест.

Обвиняемият има право да обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново. Съдията Юлиян Стаменов бе категоричен, че ако е имал възможност, щеше да постанови още по-тежко наказание.

Тялото на Виктория Маринова бе открито до крайбрежната алея в Русе на 6 октомври миналата година, а 4 дни по-късно в Германия бе арестуван укрилият се там Северин Красимиров.

Прокуратурата поиска по-рано днес 30 години затвор при първоначален строг режим за Северин Красимиров, който се призна за виновен и по трите обвинения.

Подробности за днешното заседание по делото чуйте от репортажа на кореспондента на БНР в Русе Ася Пенчева в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна