Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Различните версии след инцидент в дискотека в Добрич с двама пребити

Инцидентът в събота късно през нощта в дискотека в Добрич завършил с приемането на двама братя в многопрофилната болница в града.

Инцидент, случил се в събота късно през нощта, в дискотека в Добрич е завършил с приемането на двама братя в многопрофилната болница в града. По-големият брат Явор Чолаков, на 26 години, е подал жалба в полицията за нанесен побой от охраната на заведението. В нея той твърди, че по-малкият му брат Димитър Димитров, на 16 години, е бил пребит от няколко души от служителите на дискотеката, вследствие на което е настанен за лечение в неврохирургията в здравното заведение за лечение. Версиите на двете страни в инцидента коренно се различават.

Явор Чолаков разказва, че малко преди да започне кавгата, прераснала в побой, брат му непълнолетният Димитър Димитров, на когото той е придружител, отива на съседна маса да поздрави свой приятел. Така и започва пререканието между двете компании, в което съвсем естествено се намесва и охраната на дискотеката.

„Не знам дали имаше сдърпване или нещо такова, но се стигна до физически контакт между него и другото момче… Охраната отиде и почна да го налага. Настана много голяма суматоха заедно с охранителите и другите момчета на съседната маса. Не можех да стигна до брат си, а виждах как го удрят в лицето, цялото му лице бе в кръв – уста, нос всичко беше окървавено, няма и зъб… След като приключиха с него, той започна да губи свяст и да пада, дойдоха и почнаха по мен същото нещо. След като ни изкараха от дискотеката пак се повтори същото нещо. Него го вкараха в тоалетната, защото там няма камера. Оттам като излезе, вече почти не му се виждаше лицето от кръв.“

Освен охраната на заведението, в конфликта се е намесил и човек от поддръжката, Георги Пенчев, който се съгласи да разкаже своята версия за случилото се.

„Видях, че единият от колегите ми се дърпа с две компании. Отидох да помогна – малко или много те бяха близо 10 човека и отгоре. И го извадихме момчето, което е… и двамата братя. Те бяха направили проблема по принцип.“

Пенчев допусна, че двамата може да са пострадали в данданията, преди той да отиде. „Не мога да кажа точно“. То добави, че не може да каже дали са влизали в тоалетната. „Не мога да коментирам, не мога да кажа“.

И така от разказа и на Георги Пенчев става ясно, че удари върху двамата братя не са нанасяни от страна на охраната на заведението, възможно е по погрешка някой да е бил блъснат в навалицата.

В крайна сметка обаче и двамата са настанени за лечение в болницата.

Прокуратурата в Добрич е започнала досъдебно производство и в момента разследването продължава. Иззети са и всички видеозаписи от дискотеката, които трябва да докажат коя от двете версии се доближава повече до истината.

След тридневен престой в неврохирургията на многопрофилната болница в Добрич Димитър Димитров днес трябва да бъде изписан. При приемането му в Спешния център не са му били взети проби за алкохол и наркотици. Момчето е със счупен зъб и травма на главата, довела до мозъчно сътресение. По думите на лекар от болницата той не помни как точно си е ударил главата.

Ще има ли наказани в случая и какво ще покажат записите от злополучната събота вечер тепърва предстои да разберем.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна