Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бар Рафаели - водеща на "Евровизия 2019" въпреки проблемите с данъчните власти

Снимка: eurovisionworld.com

Весела Райчинова, която живее в Тел Авив, коментира в "12+3" случая с известния модел Бар Рафаели, която има проблеми с данъчните власти в Израел.

Рафаели беше обвинена, че укрива данъци и срещу нея започна дело. Тя твърдеше, че живее в чужбина, но властите установиха, че е пребивавала продължително време в Израел, обясни Райчинова. Съдът задължи Рафаели да плати данъци за спорните 2007-а и 2012 година.

Спорове в обществото предизвика и отказът на Рафаели да служи в казармата. С това тя си навлече много критики, но тя все пак тя се възприема като гордост за страната - Рафаели е красива и интелигентна жена, която добре представя Израел във външния свят, припомни Райчинова. Тя обаче подчерта преобладаващия възглед - моделът трябва да поеме отговорност за действията си и да си плати данъците, както са задължени да правят всички останали граждани.

Бар Рафаели е една от водещите на "Евровизия 2019". Имаше съмнения, че проблемите ще повлияят на този избор, но засега няма промяна, отбеляза Райчинова.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна