Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФотоФабрика, 2019 се откри с изложбата „Хората на София”

БНР Новини
Снимка: People of Sofia

Шестият фестивал Фотофабрика се откри с изложбата „People of Sofia” на Вихрен Георгиев. Фотографът, който успява да улови ритъма на града през портретите на неговите обитатели. Изложбата му ще може да бъде разгледана до 18 май в пространството за съвременно изкуство „УниКредит Студио”.

Вихрен Георгиев е роден в Бургас, а ученическите си години прекарва в Русе. По това време се появява и интересът му към фотографията. Прави своя любителска фотолаборатория, участва в кръжоци и местни конкурси. След дълга пауза от 10-12 години, той отново се

връща към фотографията. От шест години създава сайта „People of Sofia”, който има над 130 хиляди последователи. Интересът е голям, защото Вихрен Георгиев прави не само интересни портретни фотографии, но умее да документира и историите на хората от града, които в ежедневието си не забелязваме. Експериментатор и артист, днес портретите му са едни от най-популярните в  България.

Шестият фестивал ФотоФабрика е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 година. Събитията, които предстоят бяха представени в „Артефир“ от директора на фестивала Еми Барух.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна