Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Съгласие" - в търсене на смисъла, посоката и... любовта


Постановката "Съгласие" може да гледате от 19.00 часа в Театър "София" . По думите на режисьора Недялко Делчев, авторът на пиесата Нина Рейн строи с любов "един плашещ свят на успели, но страшно объркани хора". Героите ѝ са умни циници от средната класа. Интелигентни млади хора с успешна кариера. Част от лондонския елит. Част от върха на социалната пирамида. И все пак, и въпреки всичко, светът им - уж сит, мирен и богат - е все така пуст и неустроен.

Актрисата Силвия Петкова, която изпълнява една от централните роли в спектакъла, разказа пред Радио София:
Това, което провокира авторката да напише тази пиеса, е законът в Англия, според който ако ти си станал жертва на изнасилване, ти не си обвинител по делото, а само свидетел по делото. Всъщност Короната те защитава и Короната обвинява извършителя... Мисля че си струва за час и 40 минути да помислим сериозно как живеят хората наоколо и какви са изходите от по-неприятните ситуации. Как реагираме на тях.

Нещо много важно липсва в този най-добър от всички възможни светове. Липсва смисълът, целта, посоката. Липсва любовта, близостта, единението с Другия. Това са основните тревоги и страхове на героите...

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна