Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родилното отделение в Ямбол отново ще приема пациенти

Улица „Раковски“ и сградата на Община Ямбол
Снимка: Уикипедия

Родилното отделение на болницата в Ямбол отново ще приема пациенти след няколко дни. То беше затворено в началото на април заради липса на специалисти по неонатология.

До дни в родилното отделение на Ямболската многопрофилна болница "Св. Пантелеймон" отново ще бъдат приемани родилки, съобщиха от лечебното заведение. Дейността на отделението беше преустановена в началото на април заради липсата на специалисти.

Директорът на ямболската  болница д-р Панайот Диманов информира, че е сключен договор за съвместна медицинска дейност с Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора:

"За подпомагане на диагностично-лечебна дейност и подпомагане с лекари и специалисти по здравни грижи" Предстои командировеното на неонатолози и акушер-гинеколози от университетската болница, за да заработи ямболското родилно отделение“, допълни Диманов.

С подписването на договора между двете лечебни заведения се очаква да се подобри ситуацията в още шест отделения, в които лекарите също не достигат.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна