Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора машина даде дефект в област Кърджали

| обновено на 26.05.19 в 15:12
Снимка: БГНЕС

Близо 22 процента е активността в област Кърджали към 13 часа. Тя е най-висока в община Черноочене, където правото си на глас са упражнили 31,9 на сто от избирателите, а най-ниска - в Кърджали - 17,45 процента.

Още една машина е дала дефект в хода на изборния ден, съобщиха от Районната избирателна комисия. Проблеми има и в някои от секциите, каза председателят на комисията Петър Захариев.

„Имаме проблеми в няколко общини, не се явяват членове, но се извършват необходимите промени, където се налага. Има и още една секция, където има развалена машина, в шеста секция. Хората гласуват хартиено. Резултатите ще бъдат разчетени от екипите на „Информационно обслужване“, няма загубване на гласове“, добави той.

По-рано днес бе спряно е машинното гласуване в 52-ра секция в училище „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали. Причината е дефект в машината, който не подлежи на отстраняване.

До края на изборния ден там ще се гласува само с хартиена бюлетина, съобщиха от Районната избирателна комисия.

Близо 150 000 избиратели в област Кърджали имат право на глас на тези избори. Към 10 часа през секциите са преминали над 14 000 души, което е 9,96%.

Сред първите гласували тази сутрин бяха абитуриентите, които отидоха за първи път пред урните.

Тази сутрин проблеми е имало в някои секции с отсъствието на техни членове, но на местата им веднага са назначавани нови. Според председатели на комисии към момента няма голям интерес към машинното гласуване.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна