Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В СГХГ на 1 юни се запознаваме с "Непознатото дете" на Е.Т.А. Хофман

Книгата привлича с текст, илюстрации и музика
На 1 юни от от 17 часа в Софийската градска художествена галерия (СГХГ) официално ще бъде представена книгата "Непознатото дете" от германския писател Ернст Хофман.

Появата на „Непознатото дете“ за пръв път на български език е събитие, което се очаква да бъде посрещнато със сериозен интерес и да насочи любопитството към един от най-причудливите умове на Европа - Ернст Хофман.

Музикалната книга е първият етап от мащабен проект, който има за цел да доближи малки и големи до неговото творчество и да разкрие на публиката този ярък автор, енциклопедист и смел ексцентрик от епохата на Романтизма.

Като втори етап на проекта, през декември предстои премиерата на театрално-куклено представление под режисурата на Диана Добрева, както и множество други вдъхновяващи събития през цялата година. По този начин продуцентите се стремят проектът да допринесе за формирането на културни ценности в съвременните деца и да събуди тяхното любопитство към света.
Книгата "Непознатото дете", продуцирана от Фондация "Културни перспективи" и издателство "Ентусиаст", цели да насърчи четенето, да създаде у младите любов към литературата, класическата музика и изобразителното изкуство, да промени естетическата нагласа, интерес и критерии за възприемане на изкуството.

Иначе в събота, на 1 юни, в СГХГ е предвиден завладяващ пърформанс с оригинална музика и хореография.
Гостите на събитието ще имат възможност да се запознаят с чудатите персонажи от книгата сред вълшебни звуци и светлини, да открият непознатото дете в себе си и да влязат в образа му чрез атрактивни маски.

Чуйте повече в интервюто с издателя Виктория Бисерова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна