Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Публицистът Драгомир Драганов издаде книга с политическа сатира

Снимка: drago.info

„Къде го село Грънци? Фантасмагории от Прехода“ е новата книга на Драгомир Драганов, илюстрирана от Кирил Божкилов. Авторът дълго събира истории от живия живот на страницата на блога си drago.info, докато най-накрая реши да ги издаде. Книгата не е задължителна за политици, но понякога помага – казва Драгомир Драганов, който с чувство за хумор представя и себе си:
„Роден съм малко след средата на миналия век в Казанлък, отрасъл съм в онази София, където още можеха да се прескачат огради и да се рита топка на улицата.
Поради неуспешните ми опити за развод, не мога да се похваля с повече от един брак и всички произтекли нататък вдъхновяващи последствия – две дъщери, три внучета и две кучета.
Основно съм упражнявал умения като словослагател. В буквалния смисъл – обичам да поставям думите на правилното им място в изреченията.
Минах през славния едно време вестник „Труд“, докато още не бяха му спретнали шашмата с приватизацията. После с подръчни материали и приятели опитвахме да покажем, че сериозен печат все пак може да се случи и по тукашните земи – „Континент“, „Епоха“, „Лидер“. Уви, реалността се оказа по-убедителна и вече съм вестникар от запаса.
Обиколих половината свят като репортер, даже войни видях отблизо с очите си. Няма да се оплаквам – видях свят и като пътешественик. Дори успях на собствен ход да се изкатеря по-високо от Монблан. Накрая, макар да съм пето поколение гражданин, избрах да емигрирам в село, опряло гръб до Балкана. И така получих възможност да виждам столицата в краката си, без да си купувам собствен асансьор.
Което в тези странни времена си е направо бонус…“



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна