Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Автобиография“ с музиката на Ангел Заберски – баща и син в последния концерт за сезона на Биг бенда на БНР

В последния концерт за сезона на Биг бенда на БНР, наречен  „Автобиография“, Ангел Заберски-младши ще застане на диригентския пулт, за да представи едни от най-обичаните песни на своя баща проф. Ангел Заберски. Събитието е на 13 юни, четвъртък, от 19.30 ч. в Първо студио на Българското национално радио.

Проф. Ангел Заберски (1931 – 2011) e известен български композитор, аранжьор и преподавател. Увлечен по музиката на Биг бенда, той цял живот работи върху партитурите на големите имена в нея като Дюк Елингтън и Каунт Бейзи. Един от основателите на Школата за естрадни певци при Българското национално радио, Заберски дълги години преподава в нея, а до 1974 г. работи и като музикален редактор в редакция „Забавна музика“ в националното радио. Пише песни за Лили Иванова, Бисер Киров, Орлин Горанов, Панайот Панайотов, Мими Николова, Ирина Чмихова, Маргарита Радинска и други звезди на българската естрада. Негови песни печелят награди на фестивала „Златния Орфей“ в продължение на двайсет години.

Солисти в концерта „Автобиография“ ще бъдат Велека Цанкова, Паолина Малешкова, Славина Калканджиева, Мартин Ташев и Трио Тринити. Биг бендът на Българско национално радио ще изпълни и инструментални пиеси на Ангел Заберски – син, един от най – талантливите и успешни представители на съвременната българска музика за джаз формации и класически състави.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4), на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн в мрежите на eventim.bg.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!