Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орнела Мути и Джанкарло Джанини - гости на Фестивала на италианското кино в България

БНР Новини
Александър Райчев и Марко Монтеки (вдясно)
Снимка: Мария Мира Христова

Девет кинотворби представят италианската област Пулия в Италия в рамките на Четвъртото издание на Фестивала на италианското кино в България. Закачливата комедия „Измамно богати“ (Ricchi di fantasia), с участието на Серджио Кастелито и Сабрина Ферили, ще даде старт на фестивала на 17 юни от 19.00 ч. в кино „Люмиер Лидл“. Сред филмите, които ще бъдат представени са още мюзикълът „Разходка под слънцето” (Walking on sunshine), „Двама дребни италианци“ ('Due piccoli italiani’), „Неудобна комедия“ (‘Tonno spiaggiato’), „Агенция за лъжи“ (‘L’agenzia dei bugiardi’), „Сходна съдба“ (‘La vita in comune’), „Руди Валентино“ (‘Rudy Valentino’), „Лесен живот“ (‘La vita facile’).

Почетни гости на тазгодишното издание са режисьорът и актьор Джанкарло Джанини и очарователната актриса Орнела Мути. Живата легенда на италианското кино и театър Джанкарло Джанини е номиниран за Оскар за „Паскуалино Седемте красавици” (1975 г.), награден за най-добър актьор на фестивала в Кан за „Филм за любовта и анархията” (1973 г.), носител 5 пъти на „Давид на Донатело”. Орнела Мути е известна у нас с филмите „Бони и Клайд по италиански”, „Последната жена“ (1976г.), „Лудо влюбен“ (1981 г.) и други.

Фестивалът се организира от Италианската търговска камара в България в партньорство с НДК.

Какво каза в навечерието на откриването на фестивала в студиото на „Нашият ден“ президентът на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки – чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна