Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вътрешен човек разказва в книга за Queen извън прожекторите

Снимка: Фейсбук

За Queen и Фреди Меркюри са изписани много книги, но за първи път историята се разказва от вътрешен човек. Това е Питър Хинс, който в продължение на 10 години, между 70-те и 80-те години, е ръководител на екипа, с който великата рок група пътува на турнета.

Какво ли е да бъдеш близо до една от най-великите банди в историята на рока, да ги съпровождаш - отговорите дава книгата “Queen: извън прожекторите“ на Хинс. Едно задължително четиво за всеки почитател на музиката. Книгата е богато илюстрирана със снимки на самия автор и вече е на българския книжен пазар. Преводът на текста е на Евелина Пенева.

В интервю за предаването “Хоризонт до обед“ по програма “Хоризонт“ редакторът на книгата Кремена Бойнова от издателство Hybrid Books разказа кой е Питър Хинс:

“Това е едно момче, което започва работа с Queen през 1975 г. и 10 години е непрекъснато с групата по турнета и концерти. Знаете, че досега има много написано за групата, особено за Фреди, но това е първата книга, която пише вътрешен човек, човек, който, освен че присъства на концертите, е и зад кулисите през цялото време“.

“Секс, наркотици и рокендрол е едно клише, както знаем, но то се оказва абсолютно вярно за 70-те години и за албумите, записите на албумите и турнетата на групата“, разказа още Бойнова и допълни, че книгата е написана с много чувство за хумор.

Интервюто с Кремена Бойнова можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна