Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Свекърва“ с премиера на габровска сцена

Петринел Гочев
Снимка: @Svekarva.PetrinelGochev/Росина Пенчева

В Габровския драматичен театър „Рачо Стоянов“ усилено текат последните репетиции по най-новия спектакъл „Свекърва“, чиято премиера е след броени дни. Постановката по пиесата на Антон Страшимиров e дело на Петринел Гочев.

„В началото, на първи прочит, актьорите бяха доста скептични и когато започнахме работа, те много плавно потънаха в пиесата, видях как ги завладя, след което изведнъж, много изненадано, откриха, че им е станало доста интересно. Това беше изненада за цялата трупа. Сега не искаме да идват съботите и неделите, тръгваме си късно, идваме рано…“, разказва режисьорът на спектакъла.

Ролята на свекървата Костанда изпълнява актрисата Надежда Петкова. В актьорския състав са още Стоян Руменин, Велислава Маринкова, Живко Гущеров, Тони Христова, Димо Димов, Адриана Димова и Ангел Калев. Художник на представлението е Даниела Николчова, композитор – Ян Руменин.

Първите зрители може да видят резултата от тяхната работа на 24 юни, когато е предпремиерата на „Свекърва“. Всъщност това ще бъде генералната репетиция на новия спектакъл – с присъствието на режисьора и с евентуални негови намеси по време на действието, но ще бъдат допуснати и външни зрители, които ще наблюдават финалния етап от работата, когато се нанасят последните щрихи към постановката. Идеята на екипа е по този начин да въведат публиката в „кухнята“ на театъра, да покажат отблизо процеса на създаване на едно представление, преди официалното му показване на сцената.

Премиерата е на 25 юни.



Репетиция на „Свекърва“ от А. Страшимиров, режисьор: Петринел Гочев, Габровски драматичен театър.   Снимка: @Svekarva.PetrinelGochev/ фотограф: Росина Пенчева


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна