Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Класика в парка“ за първи път в София

На 29 и 30 юни ще се състои първият фестивален уикенд в парка на транспортното училище „Тодор Каблешков“ в София. На 29 юни ще бъде представена постановка на операта „Травиата“ на Верди под диригентството на Иван Ангелов и с участието на Зениа Ардженти – Виолета, Валерий Георгиев – Алфред и Иван Кабамитов – Жермон. На 30 юни ще бъде празничния концерт наречен „Пътуване из Европа“. Началото е в 21 часа. За тези събития е предвиден безплатен транспорт, който тръгва от площад „Александър Невски“ в 19.00 и в 20.00 часа, и се връща обратно след представленията. Има и друг вариант, който може да се окаже още по-интересен – в 19.30 от Централна гара ще потегли безплатен атракционен влак „Травиата“. В него ще може да вдигнете наздравица с изпълнителите и да стигнете до парка на транспортното училище.

През двата дни от 11.00 часа ще има куклени представления за малките – „Маша и Мечока“ на 29 юни, а на 30 юни „Трите прасенца“.
В звуковия файл чуйте какво разказаха проф. Димитър Димитров, преподавател във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“, Мирослав Маринов – мениджър на дома на културата на транспортните работници, диригентът Иван Ангелов и оперната певица Зениа Ардженти.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени