Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще се увеличат българските стипендианти по програмата "Фулбрайт"

| обновено на 25.06.19 в 15:49

Повече български кандидати ще могат да участват в програмата "Фулбрайт". Програмата дава възможност за обучение, провеждане на изследвания или реализиране на таланти в САЩ. Организира се съвместно от България и Америка. Страната ни ще получи 280 хиляди долара допълнително през следващите три години.

Програмата съществува в България от 26 години. За този период 1300 души са участвали в обмена. През последните три години 24 фулбрайтови студенти са посетили САЩ.

Изпълнителният директор на програмата Анджела Родел посочи, че всички български граждани могат да кандидатстват за стипендия "Фулбрайт". Има различни направления, които включват студенти, докторанти, представители на неправителствения сектор, професионалисти на средна възраст и др.

От всички стипендианти по програмата се изисква да се върнат в родината си и поне в продължение на две години да предадат опита си, придобит зад граница. С увеличаването на парите за програмата, броят на българските стипендианти, заминаващи за САЩ, ще нарасне с 40 души годишно.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна