Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светослав Костов е избран за генерален директор на БНР

| обновено на 28.06.19 в 16:16
Светослав Костов
Снимка: Ани Петрова

Досегашният директор на Радио София Светослав Костов е новият генерален директор на БНР. Това стана след явно гласуване на петимата членове на Съвета за електронни медии (СЕМ).

За Костов гласуваха председателят на СЕМ София Владимирова, Розита Еленова и Бетина Жотева.

Иво Атанасов и Ивелина Димитрова предпочетоха Митко Димитров.

„Ще работя за Радиото и хората, работещи в Радиото“, коментира пред репортер на БНР Светослав Костов.

Светослав Костов е магистър по „Български език и френски език“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, има специализация по журналистика. Стажувал е във Френското национално радио. Преподавател е в Майсторския клас по радиожурналистика в БНР. Преподавател по „Радиожурналистика“ и „Спортен коментар“ в НСА „В. Левски“.

Професионалната кариера на Костов започва като репортер във вестник „Пловдивски новини“ през 1995 г. В радио „Веселина“ (Пловдив) ръководи екип „Спорт“. От 1998 година работи в системата на БНР – първо в Радио Пловдив, след това в програма „Хоризонт“ като репортер, редактор новини, коментатор, водещ на актуални и на развлекателни предавания. С неговия глас слушателите свързват предаванията „Хора, пътища, автомобили“ и „Спорт и музика“. Бил е продуцент на „Актуални предавания и спорт“ в програма „Хоризонт“.

До финалния етап на конкурса достигнаха досегашният генерален директор на БНР Александър Велев, Валери Тодоров (бивш генерален директор на БНР), Митко Димитров (бивш директор на Радио София), Даниела Манолова (драматург в БНР) и Светослав Костов.

Репортажа на Мария Костова за предаването „Хоризонт за вас“ можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!