Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Греди за Аржентина, голове за Бразилия

Габриел Жезус преодолява Николас Отаменди.
Снимка: БТА

Бразилия се класира на финала на Копа Америка, след като победи с 2:0 Аржентина и чака своя съперник в битката за трофея, който ще бъде излъчен измежду Чили и Перу. 

В герои за успеха на "селесао" в Бело Оризонте се превърнаха Габриел Жезус и Роберто Фирмино. На два пъти гредата беше съюзник на бразилците след удари на Серхио Агуеро и Лионел Меси, който отново преживя разочарование с националната фланелка. Резултатът е справедлив, тъй като бразилците бяха ако не по-добрият отбор на терена, то поне по-ефективният и контролираха мача, като в нито един момент не изглеждаха сериозно притиснати от своя съперник.

В 19-ата минута Дани Алвес спечели топката от Акуня, напредна и подаде към Фирмино отляво, който насочи топката пред вратата, където Жезус я прати в мрежата. 

В 71-ата минута Фирмино удвои аванса на Бразилия след контраатака, организирана от Габриел Жезус. 

Четвърт час преди края на терена избухна скандал, играчите са сдърпаха, а селекционерът на Аржентина Лионел Скалони получи жълт картон заради поведението си край страничната линия. В крайна сметка отново разумът надделя и не се стигна до покачване на напрежението.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени