Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът Стойчо Стоев: Ключов момент бе изпуснатата дузпа

Стойчо Стоев
Снимка: ПФК Лудогорец

Стойчо Стоев, старши треньор на Лудогорец, заяви: „За отпадането имаше ключови моменти. Да кажем първия гол дойде от статично положение, макар да ги тренираме. Вторият гол стана след поредица от грешки. След това вкарахме един гол, върнахме се в мача. Но след това ключов момент беше изпуснатата дузпа. Малко или много 2:2 ти дава увереност, че може да промениш нещата. И разбира се, третият гол стана с малко нещастен рикошет. За съжаление, се получи. Имаха ситуации нашите играчи, опитваха се. Даже си мисля, че на Ференцварош това им бяха ударите. Добра успеваемост имаха, а при нас това не се получи.

Редица обстоятелства нарушиха дефанзивната ни постройка. Имаше някои факти, които нарушиха баланса в дефанзивен план. Какво да ви кажа? Направихме грешки, наистина. Ако не ги бяхме направили нямаше да е такъв резултата. Стремежът ни е да изчистваме грешките. Защото вкарваме голове, но допускаме много грешки. То се виждаше, че след изпуснатата дузпа му падна гарда на Швиерчок и трябваше да бъде заменен.

Сега трябва да направим нужното, за да сглобим отбора за следващата среща. В дефанзивен план нямаме особен избор, малко ще е трудно да се сглоби, но ще се опитаме. Ние не можем да си позволим да наведем глави и да клюмнем. Ако искаме да продължим в Лига Европа, трябва да се стараем да върнем баланса в дефанзивен план.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна