Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха бивш собственик на "Кремиковци" и ЦСКА в Босна

| обновено на 24.07.19 в 11:58
Прамод Митал като собственик на ЦСКА.
Снимка: Sportal.bg

Индийският бизнесмен Прамод Митал е бил задържан от полицията в централата на компания в северната част на Босна и Херцеговина по подозрение в организирана престъпна дейност и злоупотреба със служебно положение. Това съобщи босненската прокуратура, цитирана от Ройтерс.

Прамод, който е по-млад брат на стоманения магнат Лакшми Митал, оглавява надзорния съвет на металургичния комплекс “Глобал Испат Коксна Индустрия Лукавац”, който е един от най-големите износители в Босна.

Митал бе собственик на българския металургичен комбинат “Кремиковци”, който прекрати дейността си през 2009 г., както и на футболния клуб ЦСКА, продаден от него същата година, припомня Франс прес. Прамод Митал закупи ЦСКА през 2006 година. В края на 2008 той продаде клуба на "Титан".

От районната прокуратура в град Тузла съобщиха, че заедно с Митал са задържани още главният мениджър на комплекса Парамеш Бхатачари и Разиб Даш, член на надзорния съвет. Според прокуратурата началото на тяхната престъпна дейност датира още от 2003 г.

Полицията извършва обиски в офиса им, след което те ще бъдат отведени в прокуратурата на Тузла, а със заповед за арест се издирва и четвърти заподозрян участник в престъпната група.

Очаква се задържаните да се явят пред съда днес, добавя Франс прес.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна