Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симона Халеп получи най-високото отличие в Румъния

Халеп и Йоханис по време на награждаването.
Снимка: Raed Krishan/ gsp.ro

Шампионката от Уимбълдън Симона Халеп получи днес от президента на Румъния Клаус Йоханес най-високото отличие в страната – орденът „Звезда на Румъния“ в двореца „Контрочени“ в Букурещ.

27-годишната тенисистка от Констанца беше на церемонията заедно със своето семейство, своя екип и за пърив път показа своя приятел – милионера Тони Юруц.

„Много съм нервна. По-трудно е, отколкото на финала в Лондон. Благодаря, това е огромна чест за мен и признание за моята работа! Искам да вдъхновя всички деца. Благодаря и на моите родители и всичките ми треньори. Благодаря на румънците, които ме подкрепят безуслово и получавам от тях позитивна енергия. Горда съм, че съв румънка“, заяви развълнуваната Симона.

Президентът Йоханис поздрави Халеп и я обяви за национален символ.

„Скъпа, Симона, жалко е, че големи таланти не получават нужната подкрепа от държавата. Най-големият пример е, ме ти спечели турнир на трева, без да имаме такъв в Румъния. Много деца се отказват от спорта, защото нямат необходимите условия. Отсега нататък, когато се казва Симона Халеп, все едно се казва Румъния“, каза Клаус Йоханис.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!