Eмисия новини
от 17.00 часа

Симона Халеп получи най-високото отличие в Румъния

Халеп и Йоханис по време на награждаването.
Снимка: Raed Krishan/ gsp.ro

Шампионката от Уимбълдън Симона Халеп получи днес от президента на Румъния Клаус Йоханес най-високото отличие в страната – орденът „Звезда на Румъния“ в двореца „Контрочени“ в Букурещ.

27-годишната тенисистка от Констанца беше на церемонията заедно със своето семейство, своя екип и за пърив път показа своя приятел – милионера Тони Юруц.

„Много съм нервна. По-трудно е, отколкото на финала в Лондон. Благодаря, това е огромна чест за мен и признание за моята работа! Искам да вдъхновя всички деца. Благодаря и на моите родители и всичките ми треньори. Благодаря на румънците, които ме подкрепят безуслово и получавам от тях позитивна енергия. Горда съм, че съв румънка“, заяви развълнуваната Симона.

Президентът Йоханис поздрави Халеп и я обяви за национален символ.

„Скъпа, Симона, жалко е, че големи таланти не получават нужната подкрепа от държавата. Най-големият пример е, ме ти спечели турнир на трева, без да имаме такъв в Румъния. Много деца се отказват от спорта, защото нямат необходимите условия. Отсега нататък, когато се казва Симона Халеп, все едно се казва Румъния“, каза Клаус Йоханис.


Още от
Линдзи Вон обяви, че слага край на кариерата си и скоро ще има нов брак

Линдзи Вон отново сгодена

публикувано на 24.08.19 в 06:32
Хосе Луис Браун

Почина световен шампион с Аржентина

публикувано на 13.08.19 в 09:30

Най-четени