Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 200 км/ч се е движил джипът ковчег на бул. "Руски" (обновена)

| обновено на 14.05.24 в 13:10

С около 200 км/ч се е движел джипът-ковчег във фаталната нощ, в която стана тежката катастрофа с двама загинали и двама тежко ранени, смятат експертите на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив.

Според директора Георги Стоилов във въпросния участък няма камери на предприятието, но на кръстовището на булевард „Руски“ и ул. „Гладстон“, както и на това с бул. „Шести септември“ има.

„От въпросните две камери имаме само записите от вечерта, но те гледат въпросните кръстовища. От тях се вижда, че колата преминава през кръстовището на „Руски“ и „Гладстон“, а от следващото кръстовище може да се види и установи момента на сблъсъка, но не и самия сблъсък“, посочи Стоилов.

По думите му видеозаписи от камерите са предоставени на прокуратурата за целите на разследването. Според работещите в предприятието обаче скоростта на джипа е била много висока.

„Според всички нас скоростта е била около 200 км/ч“, каза още Георги Стоилов. 

Във фаталната нощ на пътното платно е имало водна покривка, а в конкретния участък се получава гърбица и мястото за спиране на следващото кръстовище е малко, посочи още Стоилов. По думите му с тази несъобразена скорост може би водачът не е имал шанс да спре дори и на кръстовището на булевардите „Руски“ и „Шести септември“. Предстои да бъдат възстановени оградните платна на мястото на инцидента, но това ще стане, след като приключат огледите. 

Тежкият инцидент стана рано в понеделник около 3:30 ч. и отне живота на 21-годишния Кристиан и 20-годишната Теодора. Други двама младежи са ранени и са в интензивно отделение.

Мощният джип „Рейндж Ровър“ се е врязал с висока скорост в дървета. Автомобилът е пътувал от Централна гара в посока бул. „Шести септември“. 

Записите на видеокамерите от общинската фирма са предадени на полицията. От „Организация и контрол на транспорта“ планират да сложат допълнителни камери, които да намалят тежките катастрофи на булеварда. 

По публикацията работи: Иванка Петкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна