Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бунт в ГЕРБ в Русе срещу наложен лидер

Общинската организация на ГЕРБ в Русе възрази срещу определянето на Росен Даскалов (в средата) за нов лидер на структурата.
Снимка: ПП ГЕРБ

Общинската организация на ГЕРБ в Русе възрази срещу определянето на нов лидер на структурата. Изпратена е и протестна декларация до лидера на партията Бойко Борисов и до изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Партийната битка започва снощи, когато в 20,30 ч във Фейсбук страницата на Областната организация на ГЕРБ в Русе е обявено името на новия общински лидер.

В съобщението, което бе разпратено до всички медии на партийна бланка, се посочва, че решението е на Изпълнителната комисия на ГЕРБ в София и това е автомобилният състезател и конструктор Росен Даскалов. Той сменя настоящия кмет на Русе Пламен Стоилов, който е със снето доверие от страна на премиера Борисов.

За това обаче в Русе стана известно от публикация в пресата. Изтласкването на Стоилов от партийната позиция обаче получи отпор.

„Никой не е питал структурата, никой не е питал за тая номинация. Ние като структура имаме една – Пламен Стоилов“, каза Иван Григоров, организационен секретар на общинската структура.

Той поясни, че предложеният от централата Росен Даскалов не се ползва с подкрепа и е абсолютно неприемлива кандидатура за кметския пост наесен. Кой ще е човекът на ГЕРБ за предстоящите избори ще стане ясно на 8 август, когато ще се проведе номинационно събрание.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени