Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поставят нови автомати за таксуване в градския транспорт на Стара Загора

С устройствата ще бъдат оборудвани 77 превозни средства

Снимка: Тодор Орехов

В превозните средства от градския автобусен и тролейбусен транспорт на Стара Загора започна монтиране на устройства за издаване на билети и за отчитане валидността на абонаментните карти. Целта е да се премине към автоматизирана система за таксуване, чрез което да се подобри качеството на транспортните  услуги за пътниците. 

Въвеждането на автоматизирана система за таксуване е част от проекта  „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – II фаза“. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“, а бенефициент е Община Стара Загора. 

Автоматизираната система за таксуване обхваща общо 77 превозни средства. Монтирането на устройствата, които ще бъдат два вида,  започна преди около месец, съобщи Марин Маринов, заместник-управител на общинското дружество „Автобусни и тролейбусни превози“ – Стара Загора.

На този етап монтираните устройства не функционират и не могат да се ползват, уточниха от дружеството. В следващите месеци предстои тестови период, в който едновременно билети ще се издават от кондуктори, както досега, и чрез системата за автоматизирано таксуване. Подобни устройства вече са въведени в градския транспорт на София и Бургас.

Очаква се в Стара Загора системата да заработи до средата на следващата година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна