Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денонощно място за учене отваря в Студентски град

БНР Новини
Цветомира Гяурова, Ива Дочинова и Мартина Георгиева

Студентките Мартина Георгиева и Цветомира Гяурова откриват първата денонощна библиотека у нас. Пространството за учене отваря врати на 1 октомври в Студентски град.

Какво му е нужно на човек, комуто се налага да учи? Тихо, спокойно място и чаша кафе - не звучи сложно, но когато делиш квартира с друг, става трудно.

Ирония внася и фактът, че Студентски град е място, където можеш да правиш много неща, но не и да се отдадеш на академични занимания. 75% от анкетираните студенти в квартала, смятат че има нужда от място, където можеш да седнеш спокойно и да четеш. Оказва се, че едно от малкото такива места са... бензиностанциите.

Разказът на Мартина Георгиева и Цветомира Гяурова как са стигнали от идеята до предстоящото откриване на денонощната читалня, която ще се нарича "Стъди хъб", сам по себе си е урок - как да адресираш нуждите на връстниците си, как да намираш партньори и съмишленици, как да финансираш и популяризираш идеите си.

Какви препятствия са преодолели двете момичета по пътя към създаването на "Стъди хъб" и с какво можете да подпомогнете начинанието им, ще научите от разговора с Ива Дойчинова в студиото на "Нашия ден".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна